Vogels van Houtribhoogte

Een indrukwekkende verzameling waarnemingen

Dit is een overzicht van alle soorten vogels waargenomen in het woongebied Houtribhoogte. Deze inventarisatie beperkt zich tot de waarnemingen binnen de grenzen van het gebied zelf plus het luchtruim daarboven.
Onder waarnemen verstaan we ook het horen van het geluid van de vogel (bijv. koekoek, nachtegaal), en het overvliegen van vogels (bijv. lepelaar, grote zilverreiger).
De meeste foto's zijn door bewoners gemaakt maar in een enkel geval is de foto "geleend" van Internet. Het is de bedoeling om al die geleende foto's te vervangen. Mocht een foto niet duidelijk zijn? Even met Google-afbeeldingen de naam van de vogel invoeren en je krijgt de prachtigste plaatjes op het scherm.

Tot nu toe zijn 131 verschillende soorten waargenomen.

De redactie van deze (digitale) Vogelgids wordt gevoerd door Siem van der Molen. Hij wordt nu ook ondersteund door Dimitri Mulder, die een bovengemiddelde deskundige is. Bekend in Harderwijk en omstreken van zijn cursussen 'Vogelherkenning'. Zijn bijdrage aan de website waarnemingen.nl is groot. Er zullen dus meer vogels bijkomen in deze gids.

De naam van de vogel wordt zichtbaar als je met de muis de foto's langs gaat, of als je met je vinger op de smartphone of tablet tikt; klik op een foto en meer informatie komt beschikbaar. Veel plezier met kijken. Het grootste plezier beleef je natuurlijk door er zelf op uit te trekken.

Van Adri de Groot hebben we toestemming om uit zijn collectie te publiceren. Schitterende verzameling foto's te vinden op zijn website . Bedankt Adri!
Vogelgids Europa: Vogelbescherming

Heeft u aanvullingen, verbeteringen en / of zelf gemaakte foto's? Neem dan even  met de redactie contact op.


Deze webpagina wordt ingevuld met de waargenomen vogels. Even geduld.