foto kleine karekiet
acrocephalus scirpaceus

Kleine Karekiet

Algemeen in het riet voorkomende zangvogel. Lengte: 12 tot 14 cm. Periode: april/ oktober. Overwintert in Afrika.
Bovenkant is bruin en de onderzijde is vaalwit. De keel is wit, de flanken zijn lichtbruin. Onduidelijke wenkbrauwstreep. Broedt in riet, graag in hoge en dichte bestanden in water van enige diepte. Nieuwsgierig, weinig schuw en daarom gemakkelijk waar te nemen. In de rietvelden rond het Wetland hoor je de kleine karekiet voortdurend z’n liedjes zingen.