Zone 30 km

Zone 30 km

Op 16 januari heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Lelystad besloten om voor Houtribhoogte een zone 30 km/uur in te stellen. Zie Gemeenteblad 2024, 31612 .
Dit ondanks het verzoek van de Stichting Beheer Houtribhoogte om Houtribhoogte als woonerf te bestemmen. Maar Houtribhoogte voldoet niet aan de criteria.
In een bewoners-app is een discussie gevoerd over het informeren van derden over de maximum snelheid. Het meeste verkeer is echter van de bewoners zelf. Laten wij ons dan in ieder geval voor onze veiligheid aan de geldende maximum snelheid (minder mag ook) houden.
De bekendmaking zelf is opvallend: allereerst de datum van het besluit, 16 januari 2024, terwijl de situatie al sinds de allereerste oplevering van de woningen van kracht is; Grasduinen ontbreekt en er is geen aansluiting Duinvoet – IJsselmeerdijk, dat moet zijn Onderlangs – IJsselmeerdijk. De Gemeente Lelystad zal worden ge├»nformeerd.
Update: het besluit zal niet worden gewijzigd. De genoemde wegen omsluiten het gehele gebied en de aansluiting Duinvoet – IJsselmeerdijk is op de gemeentelijk kaart correct weergegeven.

2 gedachten over “Zone 30 km

  • 30 januari 2024 om 21:12
    Permalink

    Grasduinen en duintop vallen net als de hele wijk onder deze 30 km zone. Dus als we ons allemaal aan houden, moet het goed komen. En langzamer is natuurlijk altijd goed. Zeker nu er best wat kinderen in de wijk wonen.

  • 7 februari 2024 om 10:40
    Permalink

    Zie ook update van het bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *