Waterhoogte – waterkwaliteit.

logo houtribhoogte

Het bestuur maakt zich zorgen over de waterkwaliteit van de waterpartijen van Houtribhoogte. Daartoe is contact opgenomen met het Waterschap Zuiderzeeland. Deze heeft aangegeven daar geen verantwoordelijkheid over te hebben. Een gedeelte valt onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente Lelystad en een ander gedeelte onder de verantwoordelijkheid van de projectontwikkelaar.
De projectontwikkelaar heeft de vijver van Duinvoet (vijver 4) al laten uitbaggeren. In het nieuwe jaar (2024) zal het bestuur met de Gemeente Lelystad in gesprek gaan.

Alle waterpartijen zijn in principe onderling verbonden; uitgezonderd de kwelsloten langs het verlengde van Onderlangs en langs de Houtribweg. Vanaf de vijver van Wetland wordt het water (regen en kwelwater vanaf het IJsselmeer) door een tijdelijk dijkje en daarna via een instelbare schuif naar de kwelsloot langs de Houtribweg afgevoerd ‘de polder in’. De waterhoogte van de vijver van Wetland wordt daarbij op peil gehouden met een doorvoer door het tijdelijke dijkje. Dit peil moet regelmatig worden gecontroleerd, want de afvoer raakt verstopt door plantenresten in het water. Om de kruipruimte van de woningen van Wetland ‘droog’ te houden mag het waterpeil niet te hoog worden.

Het bestuur prijst zich gelukkig dat de bewoner van Wetland 16 als vrijwilliger deze afvoer in de gaten houdt en eventueel schoonmaakt of aanpast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *