Groenonderhoud

logo Frisia Bergum

Planning: beplanting fase 1 – in progress. Afmaken snoeien verschillende bomen en struiken: maandag 1 mei. Start maaien 2023: maandag 1 mei.

Opmerkelijke wijziging maaibeleid in Almere: minder vaak maaien .
Een ‘Engels Gazon’ draagt zeker niet bij aan de biodiversiteit. Langer gras geeft insecten meer kans en helpt ook de overlast van de eikenprocessierups te voorkomen.
In Houtribhoogte wordt al een maaibeleid in een een verschillende frequentie toegepast.

2 gedachten over “Groenonderhoud

 • 11 mei 2023 om 09:42
  Permalink

  Goedendag,
  Ik hoor graag hoe het maaibeleid er momenteel uitziet. Bij de laatste maaibeurt is er wederom niet gemaaid langs de zijkant van Duinvoet 96. Nu wil ik dit best zelf doen maar ik ben niet in bezit van een maaimachine. Dat de achterkant maar voor de helft gemaaid wordt is geen probleem, de verklaring hierover is duidelijk, maar ben wel weer bang dat de duinroos?? wederom met een opmars bezig is. Maar de zijkant van onze woning is een ergernis, vooral bij nat weer krijg je natte voeten.
  Maar het blijft wel lekker wonen hoor.
  Groeten
  Wieb en Rina Buwalda

 • 12 mei 2023 om 15:47
  Permalink

  Wieb en Rina, donderdag 11 mei is het aan de orde geweest en er is met Frisia contact opgenomen. Het is niet volgens het beheerplan uitgevoerd. Nieuwe beheerder – andere mensen bij de hovenier. Wacht even de volgende ronde af. Groet, Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *