Groenbeheer 2024

uitwerking groenbeheer 2024

Woensdag 18 oktober is een opname gemaakt van het huidige groen in de gehele wijk. Naast de beheerder voor het groen en de aannemer (Frisia) liepen ook het bestuur van de Stichting en enkele bewoners mee door de wijk om waar te nemen en opmerkingen te maken. Na afloop zijn afspraken gemaakt voor een uitgebreide werkplanning voor de komende winter en voor 2024. Tijdens de rondgang zijn ook ‘overtredingen’ tegen de gemaakte afspraken vastgesteld. De betreffende bewoners zullen door het bestuur van de Stichting worden gemaand om een en ander te herstellen.
Zodra de werkplanning door de beheerder beschikbaar is, zal deze weer worden gepubliceerd op de website. Frisia is uitgenodigd om een kostenschatting te maken.
Bomen: daar waar bomen te dicht bij de woning staan, zal een boom worden gesnoeid of worden verwijderd. De schaduwwerking van een boom is op zich geen reden om deze te verwijderen mits deze is opgenomen in het plantplan of al aanwezig was bij de aanvang van het project Houtribhoogte.
Het beheer van het groen aangeplant na de nieuwbouw zal in principe pas worden gedaan na een ‘formele’ overdracht door de projectontwikkelaar.
In 2024 zal ook de Gemeente een schouw doen om te zien of het geheel voldoet aan de oorspronkelijk uitgangspunten voor Houtribhoogte.

Eén gedachte over “Groenbeheer 2024

  • 24 oktober 2023 om 12:51
    Permalink

    verzoekje: rondom het insectenhotel de grond verrijken en wildbloemen zaad zaaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *