Hallo, buren!

Een aantal bewoners hebben samen een groep gevormd, die zich gaat bezighouden met klussen in en voor de buurt:

Je moet dan denken aan het onderhoud van de “zwerfpicknicktafels” en het repareren en onderhouden van de afrastering rond de Houtribhoogte. Maar ook simpele werkzaamheden rond het huis behoren tot de mogelijkheden.

Dan gaat het over het voorkomen van vochtproblemen in de schuurtjes vanwege een verstopte afvoerpijp, of het treffen van een voorziening om de goot onder de carport gemakkelijker schoon te maken.

Klussen in huis doen we in principe niet; daar heb je klusbedrijven voor.

Om advies vragen kan natuurlijk altijd maar als dat uitloopt op werkzaamheden in de zin van (kleine) reparaties (zoals het vastzetten van een loszittende schuifpui handgreep), dan gebeurt dat niet onder de vlag van de klussenclub. Dat heet dan gewoon “een helpende hand”.


Je kunt contact opnemen met een van de onderstaande buren:

Richard Homburg – Siem v/d Molen – Wim Schokker

Schuifdeurhandgreep vast zetten

Je hebt nodig: inbus sleuteltje en een kruiskop schroevendraaier.


In de handgreep zie je boven en onder aan de zijkant een gaatje. Daarin zit een inbusboutje. Draai deze boutjes zover los, dat je de handgreep kunt verwijderen (dus niet helemaal losdraaien). Aan de binnenkant zie je bij de uiteinden kruiskopschroeven, Draai deze vast met de kruiskopschroevendraaier. Plaats de handgreep weer terug en draai de inbusboutjes weer aan. De handgreep zit nu vast.

Gootje van de carport schoonmaken

Het is lastig om het gootje van de cartport schoon te maken; je krijgt het vuil er niet uit nadat je het (met veel moeite door de smalle opening) allemaal naar één kant hebt kunnen vegen. De oplossing is simpel: zaag met een decoupeerzaag een half gat op die plek waar je het vuil wilt verwijderen. Zelf heb ik het gat boven het afvoergat gezaagd, zodat ik een roostertje op het gat kon zetten. Werk prima; slechts één keer per jaar nadat het blad gevallen is schoonmaken is voldoende……..

Afvoerpijp schuurtje Duinvoet

De afvoer van het dak van de schuurtjes aan de Duinvoet laag zijn niet aangesloten op de hemelwaterafvoer, maar lozen in een zinkput. Dat is een gat in de grond die gevuld is met grind. Na verloop van tijd kan de afvoer verstopt raken door herfstblad en ander vuil. Dit hoopt zich op bovenop het grind en zal meestal vergaan, maar een verstopping is niet ondenkbaar. In dat geval zal het regenwater in de afvoer blijven staan.

Als er veel regen valt stijgt het water in de afvoerpijp. Bij mij kwam het zo hoog dat het helemaal bovenaan het schuurtje in liep. Om dit te voorkomen kun je een gaatje boren in de afvoerpijp op een centimeter of 25 onder de bovenkant. Als dat gaat spuien, dan weet je hoe laat het is. Het beste houd je de afvoerpijp schoon.

Wil je dat grondig doen dan moet je de afvoer demonteren. Je kunt dan al het vuil verwijderen uit de pijp en uit de zinkput. Alles weer monteren en je kunt er weer een paar jaar tegen.

Laatste berichten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

klussenclub aan het werk

Ingang verplaatst 

Vier bikkels van de Klussenclub hebben zaterdag 11 december de ingang voor wandelaars verplaatst. Dit was al …

foto klussenclub

Hek gerepareerd 

Leden van de Klussenclub hebben deze week een “klap-proof” oplossing aangebracht voor het hek …

foto eendenkorf

Eendenkorf 

In alle waterpartijen zijn door de kanjers van de Klussenclub manden geplaatst waarin watervogels een nest kunnen bouwen …

foto vlakke brug

Droge voeten 

Een wandeling rond de vijver bij Wetland was niet mogelijk zonder het passeren van een modderpoel. Maar die hindernis is …

Redden van de zwerftafels 

Zaterdag was de complete klussenclub Houtribhoogte weer actief. Om te voorkomen dat de poten van de buurtpicknicktafels wegrotten..

Omheining Houtribhoogte 

Om 13.00 uur kwam de watervaste klussenclub bij elkaar om door de HVC vernielde omheiningpaaltjes bij de plasticcontainer te vervangen.

Opruimen dugout trapveldje 

De dugout is ruim 6 jaar geleden in elkaar gezet door een aantal jongeren uit de buurt. Toen we vanmiddag met de klus begonnen liep Sebas Hamminga langs.