foto hekje

Verplaatsing klaphekje

Na overleg met het bestuur van de Stichting Beheer zal door de klussenclub het hekje van de speeltuin worden verplaatst. Het toegangshekje naar de speeltuin vanaf de Houtribdijk zal verplaatst worden naar de plek waar de plasticcontainer staat. Niet vanwege een gemakkelijker toegang tot die container, want die gaat vandaag of morgen verdwijnen. Er zijn andere redenen:

 1. Het geeft toegang tot een sluipweg.
  Veel fietsers hebben via dit hekje een kortere weg gevonden naar de brug over de Houtribweg, waardoor het wandelpad in toenemende mate als fiets- en bromfietspad gebruikt wordt. Dit zorgt regelmatig voor onveilige toestanden voor kinderen en hun ouders in de speeltuin en voor wandelaars op het wandelpad richting Golfpark.
 2. Openbaar toilet.
  Met zekere regelmaat wordt het hekje gebruikt om zich toegang te verschaffen tot het balkenpaadje in de speeltuin, om dit “verscholen paadje” te gebruiken als openbaar toilet, voor bezoekers met hoge nood. Dit is mede mogelijk omdat er geen enkel toezicht is op wie er gebruik maakt van dit hekje. Een hekje wat minder verscholen ligt zou in dat opzicht meer preventief kunnen werken. Ook zal in de toekomst dit balkenpaadje meer in het zicht komen door de voorliggende bomen en struiken te verwijderen.
 3. Drank en drugs.
  Met zekere regelmaat wordt de speeltuin bezocht door “vreemde figuren”. Er wordt af en toe stevig gedronken, gezien het aantal drankflessen die we uit de bosjes achter de picknicktafel vandaan haalden. Dit zal meestal niet gebeuren op momenten dat er kinderen in de speeltuin zijn, maar het leidt niet tot een optimale speelomgeving voor hen, evenals de plastic wietzakjes die je kunt aantreffen. De anonimiteit van de toegang tot de speeltuin maakt het gemakkelijker voor lieden die hier hun “feestjes” willen vieren.
 4. Veiligheid ( wel op- maar niet in de laatste plaats….)
  Het is voor kinderen een onveilige situatie, als er de mogelijkheid is om rechtstreeks op de dichtbij zijnde openbare weg terecht te kunnen komen, een weg waar toch regelmatig veel te snel gereden wordt…..

Datum: 04 11 2020